Alla stora innovationer har en gång börjat med en dröm, en idé eller en inspirerande tanke. Vägen från inspiration till målet kan se olika ut. Lägg inte för mycket energi på HUR. Fokusera på din dröm och sedan tar du små steg och följer intuitionen och inspirationen. 

Hösten 2014 satt jag på en workshop där vi gjorde en övning som gick ut på att skriva ner en vision, en önskan till universum. Workshopen hölls av Stefan Molander, Asentiv, en global organisation som jag kommer engagerar mig ännu mer i framöver.

Tilläggas bör att hösten 2016 var begreppet Coworking space inte alls etablerat i Sverige och idén om den digitala nomaden hade knappt sett dagens ljus. Jag hade under några år varit medlem i ett starkt BNI-team där vi skapade affärer för varandra med ett ömsesidigt framgångsrikt utbyte av referenser. Vi hade varandra i åtanke på varende möte vi var på och visste klart och tydligt var vår kompetens kom bäst till sin rätt. Några av oss hade också börjat bli mina vänner. Jag hade börjat fundera på vad som skulle hända om vi skulle dela kontor på dagarna. Tänk om vi skulle ha ett ställe dit vi kunde bjuda in våra bästa kontakter och presentera dem direkt för varandra. Skulle inte var och ens verksamheter få sig en rejäl skjuts då? Framför allt tänker jag att det skulle vara kul.

På ett tomt ark började jag skriva om Kunskapshuset. Arbetsnamnet kom ifrån att jag själv strävar efter ett livslångt lärande där vi berikar våra liv med nya kunskaper både i våra yrkesroller och privat. Kunskapshuset skulle ligga någonstans i Vasastan. Det skulle var högt i tak, ha stora fönster och servera riktigt gott kaffe. Vi skulle bjuda in till events, möten och givande samtal. Vi skulle ta den där goda energin vi hade på BNI-möte och göra den kraften tillgänglig i vår vardag. Vi skulle hjälpa varandra till större och bättre affärer och vi skulle stötta varandra och roligt tillsammans. Jag fick möjlighet att presentera min vision för gruppen och redan där hade jag min första medlem, Ewa Malmsten, Fotofralla. Ett par dagar senare presenterade jag min vision för BNI-teamet. David Griff nappade direkt på idén eftersom han för tillfället sagt upp sitt lilla trista kontorsrum vid Kungsträdgården. Redan i början av januari 2015 började David leta lokal. Vid det laget var jag ganska så sval eftersom jag visste att jag inte hade några som helst ekonomiska möjligheter till att gå in någon form av samarbete som krävde finansiering eller bolagisering. 

Attraktionslagen är en naturlag precis som tyngdlagen. Principen är att lika söker lika och att det som vibrerar på samma frekvens dras till varandra. Detta sker helt naturligt i varenda sekund vare sig du vill det eller inte. Attraktionslagen bryr sig inte om hur något ska ske. Den ser bara till att det sker. Därför var det egentligen självklart att jag, trots att jag varken är kapitalstark eller händig, kunde finansiera och bygga Da Appy Place. Inte själv förstås, men när jag satte ord på vad jag önskade mig så såg attraktionslagen till att vi redan 1 september 2016 slog upp portarna. 

Nu har det snart gått fyra år. Vi är forfarande samma kärntrupp i form av mig, David, Ewa och Elisabet, Davids mamma som var den som stod för kapitalet. Förutom oss fyra har medlemmarna kommit och gått. Några har dessutom startat ett eget kontorshotell i huset bredvid, MySpot, som har rum för lite större företag och vi har ett väl fungerande samarbete. Vi konkurrerar inte eftersom vi har olika profil. På Da Appy Place har människor träffats och skapat nya företag och samarbeten tillsammans, t.ex. Kotten och PaidIn24. Vi har haft fester, föreläsningar, spontana AW:s och Workshop tillsammans. Vi har hjälpt varandra med nya kontakter, tröstat och stöttat varandra genom livets sorger, ställt upp och hjälpt varandra i nöd men också skrattat hysteriskt tillsammans. 

Attraktionslagen fungerar förstås inte utan action, men det handlar inte om att arbeta stenhårt mot en deadline. Det handlar om att skapa en vision om vad du vill och sedan arbeta med sånt som inspirerar dig och som du tycker är kul. Jag har ibland fått höra att jag är luststyrd, eftersom jag i princip bara gör saker som inspirerar och intresserar mig. Men de allra bästa sakerna som hänt i mitt liv har hänt när jag följer min lust och min inspiration. Det är då som universum har arbetat med mig i stället för mot mig och det är då jag attraherat det jag verkligen vill. 


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder
test test test